tisdag, oktober 11, 2005

HS.com: RFSL #2

Homosexuellt.com citerar och länkar vidare till Världen Idag beträffande den här nyheten:

RFSL teg om sanning bakom avrättning

RFSL spred [...] ut uppgifter i ett pressmeddelande om en iransk avrättning av tonåringar på grund av att de varit homosexuella. En information som dock visade sig vara falsk. Tonåringarna hade våldtagit en 13-årig ung pojke.


Kommentar:

När avrättningarna ägt rum kom det olika uppgifter från olika håll. Dels att männen avrättats på grund av att de haft en relation med varandra (som kom från en medborgarrättsorganisation), och dels att deras brott var att de hade knivhotat och våldtagit en 13-åring (som var den officiella versionen).

RFSL ifrågasätta på goda grunde de officiella och av prästerskapet godkända uppgifterna, och valde att agera utifrån medborgarrättsrörelsens information. Detta visade sig vara förhastat, enligt en granskning av Human Rights Watchs Scott Long, som avsvarar för frågor som berör homo- bi- och transpersoners villkor.

Homorörelsen försöker INTE förtiga detta faktum. Så här skriver tidningen QX om misstaget.

Jag tycker själv att det var idiotiskt av RFSL att agera som de gjorde, men förstår samtidigt varför. När det handlar om människors liv, är det bättre att agera snabbt, än att vänta och se. För övrigt ÄR homosexualitet belagt med dödsstraff i Iran, vilket förtjänar att uppmärksammas.

Det är intressant att se hur en tidning som Världen Idag för en gångs skulle väljer att godta islamistiskt korrekt nyhetsrapportering. Det händer inte så ofta.

Slutligen kommer det nya chockerande rapporter om avrättningar i Iran. Vad som hittills framgått är brottet just homosexualitet. Vi får se om det dyker upp några andra brottsrubruceringar. Oavsett vad de gjort sig skyldiga till, är det av yttersta vikt att protestera! Dödsstraff är alltid fel.

1 Comments:

Blogger Göran Koch-Swahne said...

Ja alltså, dödstraff måste väl alltid vara lika fel oavsett hur en opinionskänslig diktatur väljer att rubricera det påstådda brottet?

Eller?

tisdag, oktober 11, 2005 9:52:00 em  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home